Krist je u svim tvojim mislima (Biblijska čitanja, duhovna misao i Jutarnja molitva)

BIBLIJSKA ČITANJA

Ez 47, 1-2.8-9.12

U one dane: Odvede me anđeo natrag k vratima Doma Gospodnjega. I gle: voda izvirala ispod praga Doma, prema istoku – jer pročelje Doma bijaše prema istoku – i voda otjecaše ispod desne strane Doma, južno od žrtvenika. Zatim me izvede na sjeverna vrata i provede me uokolo vanjskim putem k vanjskim vratima koja gledaju na istok. I gle, voda izvirala s desne strane. I reče mi: »Ova voda teče u istočni kraj, spušta se u Arabu i teče u more; a kad se u more izlije, vode mu ozdrave. I kuda god potok protječe, sve živo što se miče oživi; i bit će vrlo mnogo riba, jer kamo god dođe ova voda, sve ozdravi i oživi – kuda god protječe ovaj potok. Duž potoka na obje strane rast će svakovrsne voćke: lišće im neće otpadati i s njih neće nestajati ploda; svakog će mjeseca roditi novim plodom jer im voda dotječe iz Svetišta. Plod će njihov biti za jelo, a lišće za lijek.«

Riječ je Gospodnja.

1 Kor 3, 9c-11.16-17.

Braćo! Božja ste građevina. Po milosti Božjoj koja mi je dana ja kao mudri graditelj postavih temelj, a drugi naziđuje; ali svaki neka pazi kako naziđuje. Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist.

Ne znate li? Hram ste Božji i Duh Božji prebiva u vama. Ako tko upropašćuje hram Božji, upropastit će njega Bog. Jer hram je Božji svet, a to ste vi.

Riječ je Gospodnja.

DUHOVNA MISAO

Kada nađeš Krista, to ti je dovoljno. Ništa drugo više ne želiš, miran si i spokojan, postaješ drugi čovjek. Živiš svugdje – gdje god postoji Krist. Živiš na zvijezdama, u beskraju, na nebu sa anđelima i svetima, a na zemlji s ljudima, biljkama i životinjama, sa svima i sa svim što postoji. Ondje gdje postoji ljubav prema Kristu, iščezava osjećaj usamljenosti. Uz Krista – ti si miran, radostan, ispunjen. Nema više melankolije, ni bolesti, ni pritiska ni nemira, ni mrzovolje, ni pakla. Krist je u svim tvojim mislima, u svim tvojim djelima. (Starac Porfirije, Život i pouke svetog Porfirija Kavsokalivita, str. 220).

JUTARNJA MOLITVA

Gospodine Isuse Kriste, Svjetlo svijeta, Ti si Put kojim danas idem, Ti si Istina koja me vodi, Ti si Život koji nalazim. Daj mi svoju ljubav da te promatram u ljudima, daj mi strpljivosti, mira i sačuvaj me u Svojoj ljubavi.

Gospodine, Stvoriteljski Duše, probudi moje osjećaje i misli, daj mi mašte i jasnoće, osjetljivu savjest, pravu riječ koja pomaže i brižljivo djelovanje da stvorim nešto korisno i ovaj dan neće biti izgubljen.

Gospodine, Sveti Bože, primit ću što mi šalješ – uspjeh i neuspjeh, radost i patnju. Molim Te za sve koji ovaj dan počinju u brizi, u strahu i u patnjama. Prati nas, štiti nas, čuvaj nas. Zahvaljujem Ti za tvoj novi dan. U Isusovo ime, amen. (Izvor: Novi život)

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori