Priopćenje za javnost o kršenju vjerskih sloboda u Kataru

Povodom otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, Hrvatska protestantska konferencija želi ukazati na iznimno loše stanje vjerskih sloboda, ljudskih prava kao i na progon kršćana u toj zemlji.

Prema Indexu progona kršćana kojeg svake godine objavljuje svjetska organizacija Open Doors, Katar, između 100 zemalja zauzima ove godine 18. mjesto. Radi se prvenstveno o represiji od strane radikalnih islamističkih skupina, klanovskom nasilju i ograničenjima od strane režima vlasti u Kataru. Ovim oblicima progona osobito su pogođeni konvertiti na kršćanstvo a ograničenja osjećaju i strani radnici kojima se nerijetko krše i osnovna ljudska prava.

Pozivamo stoga vlasti u Kataru da omoguće vjerske slobode svim pojedincima, bez obzira na njihov vjerski predznak te da poštuju njihovo pravo na ispovijedanje vjere, sukladno vlastitoj savijesti. Ujedno apeliramo na demokratsku hrvatsku vlast da se prema tome pitanju diplomatski očituje prema Vladi u Kataru a javnost, osobito kršćanske crkve na snažniji kritički glas za kršćane u Kataru i protiv kršenja ljudskih prava i vjerskih sloboda u toj zemlji.

Ured za medije Hrvatske protestantske konferencije

Kontakt e-mail predstavnika organizacije Open Doors u Hrvatskoj: emc@metodisti.hr (Vatroslav Župančić)

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori