Držite li se Kristove ruke ili sotonine šape?

Divna je stvar poznavati i otkrivati Isusa. Divna je stvar imati dušu i tijelo koji nisu grobnice pokopanih mogućnosti, već hram Duha Svetog. Želite li saznati tajnu besplodnosti u svom životu, svoju slabost, svoju neveselost, svoju duhovnu neprivlačnost i pomanjkanje snage poziva? Nije li to zbog toga što niste poslušni Duhu Svetom?

Duh ne ostaje s neposlušnim učenikom. Duh Sveti je dan onima koji su poslušni. Neposlušan čovjek ne može hodati s Bogom. Duh Sveti ne može živjeti u srcu koje je ispunjeno mislima ovoga svijeta i želi svjetovne stvari. Kako možete očekivati da Duh Sveti boravi u vašem srcu ako zanemarujete prilike da imate zajedništvo s kršćanima na bogoštovlju na dan Gospodnji?

Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu ako u nedjelju ujutro pristupate Stolu Gospodnjem, a navečer ste u kazalištu? Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu ako više volite plesne dvorane od molitvenih sastanaka? Kako možete očekivati da Duh Sveti boravi u vašem srcu usred jadnih uzbuđenja svjetovnih okupljanja? Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu s nesvetim i nečistim mislima i željama?

Upamtite, u vjeri Isusa Krista ne može se sjediti na ogradi ili bježati sa zecom i loviti sa psima tragačima. Tražiti zajedništvo s Duhom Svetim i s “bogom ovoga svijeta” čisto je bogohulstvo. Ako želite imati puninu, milosrđe i silu Duha Svetog, jedino on mora vladati u vašem srcu i životu. Ne možete jedan dan služiti Kristu, a sljedeći đavlu. Ne možete jednom rukom držati Krista, a drugom crnu sotoninu šapu. Duhom ispunjen život nije takav život.

Autor: Gipsy Smit

Rodnej Smit (Rodney Smith), poznat kao “Džipsi Smit” (Gipsy Smith), je bio metodistički evangelizator. Rodio se 31. ožujka 1860. godine u Wansteadu, 6 milja sjeveroistočno od Londona, u romskoj obitelji. Obraćenje Gospodu je doživio kada je imao šesnaest godina.

Izvor: Put života

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori