Dječji zbor “Kikići i genijalci” pjevaju: “Vratite nam malog Isusa”

Kako piše bitno.net, posljednjih dana se priča o pjesmi “Vratite nam malog Isusa”. U njoj su djeca izrekla ono što je trebalo već odavno reći: gdje je nestao Slavljenik? Kao da se maleni Isus iz Betlehema izgubio u svim tim šarenim lampicama, ukrasima, reklamama i orašarima…

Pjesmu izvodi dječji zbor “Kikići i Genijalci” iz Zagreba, dok riječi, glazbu i aranžman potpisuje prof. Maja Rogić. U nastavku pogledajte spot koji je nastao doslovno u jednom danu! Bitno.net u suradnji s prof. Majom Rogić također objavljuje note (na kraju objave), a svi ostali materijali (uključujući i matrice) nalaze se OVDJE.

Dječji zbor “Kikići i Genijalci” ove godine slavi 24. rođendan, a čini ga osamdesetak članova u dobi od 3 do 18 godina. Zbor se svojom kvalitetom već duže vremena nalazi među najboljim i najaktivnijim dječjim zborovima u Hrvatskoj i šire što dokazuje i repertoar zbora od više od 550 pjesama koji konstantno raste, 24 izdana nosača zvuka, od čega čak tri božićna, kao i više od 70 nastupa godišnje na različitim manifestacijama, koncertima i festivalima širom Hrvatske, ali i izvan nje.

Zbor i njegovi solisti dobitnici su više od 400 priznanja i nagrada na festivalima i natjecanjima na Malti, u Hrvatskoj, Francuskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Italiji. Posebno su ponosni na niz humanitarnih koncerata pod zajedničkim nazivom “Biram ljubav” koje već godinama redovito održavaju i tako pomažu potrebitim obiteljima o kojima se brine Caritas i Udruga “Zagrebački humanitarci” te na niz manifestacija pod zajedničkim nazivom “Kroz nas se može promijeniti svijet”. Umjetnička ravnateljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i  Hrvatskog društva skladatelja.

Svi koji žele pjesme i matrice mogu dobiti javljanjem na mail kikicigenijalci@gmail.com ili na mobitel 091/5112638. Rad zbora može se pratiti na InstagramuTik tokuFacebooku ili na stranici www.kikici.hr

Tekst pjesme:

VRATITE NAM MALOG ISUSA

VRATITE NAM MALOG ISUSA
VRATITE NAM SINA BOŽJEGA
NA PROSLAVI OVOJ FALI GLAVNI LIK
FALI SLAVLJENIK.

ORAŠAR JE SUPER, STVARNO JE
AL’, NE MOŽE ZAMIJENIT’ JASLICE
U NJIMA JE POANTA
GLAVNI LIK
PRAVI SLAVLJENIK

MA, SUPER SU KOLAČI
FRITULE
OKIĆENE JELKE
LAMPICE
ZABAVE I FEŠTE, PRIREDBE
BOŽIĆNE ČAROLIJE.

I ZABAVAN JE TAJ NEKI ČUDNI DJED
PODEBEO STVOR, DUGE BRADE, SJED
DAROVE ON NOSI DJECI SVOJ
OSIM GLADNOJ AFRIČKOJ.

OD LAŽNOG SJAJA BLIJEŠTI
CIJELI GRAD
KOBASICE I VINO SVUGDJE NAĆI ĆEŠ SAD
LUMPA SE I GUŠTA ADVENTIRANJE
UZ MALOG KRALJA SKRIVANJE.

NOVAC TU SE SLAVI KAO BOG
KUPI, KUPI VIŠE OVOG, ONOG I TOG
PRED KAMERAMA DARUJ SIROMAŠNOG
PA BRZO S TIM NA FACE IL’ BLOG.

Izvor: Bitno.net

Naslovna fotografija: YouTube

Odgovori