person standing between tall trees surrounded by fogs

“Neka mi dan bude ispunjen zajedništvom s tobom” (Jutarnja molitva za Božje vodstvo)

Gospode, zahvaljujem ti da sam se probudio ovoga jutra i da, samo zato što je to tvoja volja, mogu zakoračiti u novi dan. Ne znam što me sve čeka u njemu. Ali znam da ako me ti kroz njega budeš vodio, ako tebe budem slijedio, moći ću se suočiti sa svim izazovima koji me čekaju.

Neka mi dan bude ispunjen zajedništvom s tobom. Neka tvoja riječ bude u mome srcu, umu i na usnama. Ne dozvoli da zapostavim molitvu. Neka se u svakom mom koraku, svakom mom djelu i svakoj mojoj riječi prepoznaš ti i tvoja volja Gospode.

Obraduj me, Gospode lijepim vijestima, radosnim trenutcima, dragim ljudima. Neka me mimoiđe zlo, neka ružne vijesti nemaju utjecaj na mene. Sačuvaj me od zlih ljudi koji me žele uznemiriti, ukrasti mi radost, mir i zajedništvo s tobom.

Ako mi današnji dan donese nevolje, strahove, nemir, tjeskobu… Gospode, priznajem moju nemoć da se s time suočim, da izađem iz svega toga kao pobjednik, no znam da si ti Suveren, i da ti u meni možeš i hoćeš biti pobjednik nad svakom napasti. Budi moj mir, moja snaga, moja pobjeda, moja radost.

Učini me Gospode blagoslovom drugima. Neka drugi u mojim riječima i djelima prepoznaju da te volim, da živim za tebe. Neka drugi, po mojim riječima i djelima prepoznaju da ih voliš.

Tvoje ime neka bude proslavljeno u meni i po meni.

I molim te onako kako si me ti učio moliti:

Oče naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.

(Autor molitve: Biskup Jasmin Milić)

Zapratite molitve i kratke duhovne poruke na TikToku

Odgovori