Daj da budem blagoslovljen od tebe i da budem blagoslov za tebe (Jutarnja molitva nedjeljom)

Slava ti uskrsli Kriste što me svakog nedjeljnog jutra – dana Gospodnjega, podsjećaš na svoje slavno uskrsnuće. Dan Gospodnji mi svjedoči da si živ, da te smrt nije mogla zadržati u podzemlju. Dan Gospodnji mi svjedoči da smrt ni za mene nije kraj, da si svojim slavnim uskrsnućem pobijedio grob i smrt, a nama, smrtnicima, život vječni darovao.

Zato, Gospode, hitam u dom tvoj, radujem se susretu s tobom u molitvi, proslavljanju tebe, slušanju tvoje riječi i blagovanju od tvoga stola. Radujem se susretu s djecom tvojom, mojim sestrama i mojom braćom u tebi.

Molim te za sve one koji zanemaruju vrijeme zajedničkog bogoslužja. Djeluj u njihovim srcima, Duhom svojim svetim kako bi razumjeli važnost zajedništva Tijela Kristovog. Molim te za one koji iz opravdanih razloga ne mogu biti danas u domu tvome, posebno za bolesne, stare i nemoćne. Posjeti ih ti svojim Svetim Duhom i dotakni ih svojim iscijeljujućim ranama.

Daj da budem blagoslovljen od tebe i da budem blagoslov za tebe. Neka moje bogoslužje ne bude ograničeno samo na vrijeme u crkvi. Pošalji me danas i učini me blagoslovom bližnjima, bolesnima, usamljenima i potrebitima u svakom smislu.

Neka bi me ovaj dan Gospodnji, po tvojoj riječi, pripremio za dane koji su preda mnom. Bez tebe niti jedan korak ne mogu napraviti. Neka sve moje obveze, moji planovi i moja djela budu sukladna tvojoj volji. Ne želim ništa učiniti bez tvoga vodstva.

I molim te onako kako si me ti učio moliti:

Oče naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.

(Autor molitve: Biskup Jasmin Milić)

Odgovori