clasped-hands-comfort-hands-people-45842.jpeg

Molitva da naša djela budu odgovor na molitvu

Sv. Efrem Sirijac u jednom od svojih djela kaže: “Ne zatvaraj svoju molitvu isključivo u riječi, i neka svaki tvoj postupak bude bogoslužje”. Nekada su naša djela snažnija molitva od naših riječi.

Bog želi da zastupamo u molitvi naše bližnje pred njim, ali ako to zastupanje ostane samo na riječima, tada će ono biti nedorečeno i polovično. Bog želi da i mi sami budemo odgovor na naše molitve za potrebite i da potrebiti prepoznaju odgovor na svoje molitve po našim djelima. Prijatelji oduzetog koga su spustili kroz krov kuće, kako bi ga Isus iscijelio, svojim su djelom molili. (Mk 2.1-12; Lk 5.17-26).

Pomolimo se da naša djela budu odgovor na molitvu za potrebite.

Molitva da mi sami budemo odgovor na molitvu

Svemogući Bože, koliko puta te molimo za potrebe drugih. Koliko puta ti kažemo “podaj”, “pošalji”, “nahrani”, očekujući da ćeš nekoga poslati potrebitima, a zaboravljamo da mi možemo biti odgovor na naše molitve za druge. Ti nama govoriš: Idi, čini ono što možeš učiniti i time će tvoja molitva za potrebe drugih biti uslišana.

Zato, Gospode, govorim: “Evo mene, pošalji mene”. Pošalji me danas gladnima, bolesnima, usamljenima, nesretnima, odbačenima, ranjenima… Neka u mome djelovanju prepoznaju odgovor i na svoju molitvu.

I molim te onako kako si me ti učio moliti:

Oče naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.

(Autor molitve: Biskup Jasmin Milić)

Vidi i ovo:

Molitva za donošenje ispravnih odluka

Molitva za Božje vodstvo

Naslovna fotografija: Pexels

Odgovori