Bog nas ponizuje da bi nas uzvisio

“Jahve čini uboga i bogata, obara čovjeka i uzvisuje. Diže slabića iz prašine, iz bunjišta izvlači uboga, da ih posadi s knezovima i da im odredi počasna mjesta.” (1. Samuelova 2, 7-8).

Sve promjene u mojem životu dolaze od njega, koji se nikad ne mijenja. Ako sam bogat, trebam vidjeti u tome njegovu ruku. Ako sam siromašan, jer sam njegova ruka, može mi pomoći. Kada smo poniženi u svijetu, to dolazi zato jer je Gospod dopustio i trebamo i trebamo podnositi strpljivo. Kad smo uzvišeni u svijetu – i to dolazi od Gospoda. U svakom slučaju Gospod to čini za nas i to je dobro.

Izgleda da je Gospodnji način da ponizuje one koje želi uzvisiti, da svlači one koje želi obući. Ako je to njegov način onda je to najmudriji i najbolji način. Ako sada doživljavam poniženje, mogu se tome radovati, jer vidim u tome početak uzvišenja. Što smo više poniženi u milosti, to više ćemo biti uzvišeni u slavi. Takvo osiromašenje, koje rezultura našim bogaćenjem, treba prihvatiti kao dobrodošao.

Molitva za poniznost i uzvišenost

Gospode, u posljenje vrijeme si me ponizio i učinio da vidim svoju beznačajnost i grijeh. Nije to prijatno iskustvo, ali molim te, učini ga korisnim za mene. Gospode, osposobi me da uzmognem ponijeti i teži teret s uživanjem i da budem korisniji. Molim te, učini me za to spremnim, Krista radi! Amen.

Autor: C. H. Spurgeon

Izvor: Izvori 10/1982, str. 15

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori