Molitva za potrebnu snagu kada smo umorni i opterećeni

Nemojte se bojati moliti i tražiti Boga da Njegova snaga padne na vas! Kada ste slabi, umorni ili nespremni da istupite, i nesigurni što tražiti, možete moliti ovako:

Gospodine, umoran sam. Moja se energija iscrpila i nedostaje mi motivacije. Toliko te trebam. Trebam tvoju snagu i tvoj svježi dodir da se povratim. Tvoja Riječ kaže da je radost Gospodnja moja snaga. Ako je to istina, onda trebam tvoju radost da zamijeni sve umorne dijelove mog uma, tijela i duše.

Ponekad me pritisci života odguraju u kut, ostavljaju me nemoćnim da krenem naprijed. Stotinu glasova priziva moje ime, ali ponekad se osjećam paraliziran za bilo kakav odgovor, ne znajući gdje da se okrenem. Gospodine, pomozi mi da ne odustanem, da nastavim vjerno trčati trku i nađem snagu na tvom sigurnom, tajnom mjestu, u tvojoj sjeni kao Svemogućega.

Zapratite Youtube kanal Molitvena terapija

Trebam tvoju snagu da se oduprem iskušenju i ne prepustim onome što je štetno ili sebičnosti koja se čvrsto uhvati za mene i ne pušta. Trebam tvoju snagu da ti odgovorim potvrdno, kada me kukavičluk i strah tjeraju da potisnem osvjedočenje svog srca. Trebam tvoju snagu da u ljubavi doprem do onih koji su u mojoj blizini. A kada to ne trebam tvoju snagu, Bože?

Ti si moja stijena i trčim danas k tebi, vjerujem da ćeš podići moje teške ruke, da ćeš me zapaliti za zadatke koje mi daješ i da će tvoja radost potpuno obuzeti slabost mog života i ponovno me ojačati. Ne želim ostati na dnu, osakaćen ograničenjima i neuspjelim pokušajima. Umoran sam od nemoćnih napora. Gospodine, želim se podizati na krilima kao orao, a ne samo letjeti. Želim se vinuti.

Obnovi moju snagu, Gospodine. Ispuni me svojom nadnaravnom moći da prevladam svaku prepreku na svom putu. Sa svojim očima na tebi, Gospodine, koji hodaš uz mene, radiš kroz mene, mogu uspjeti. Hvala ti, Gospodine!

U Isusovo ime, Amen. (Autorica: Rebecca Barlow Jordan)

Izvor: Novi život

Odgovori