greyscale photography of woman wearing long sleeved top

Molitva protiv straha i nesigurnosti

„Ne boj se“ Bog nam govori kada smo zbunjeni, u strahu, kada su pred nama brojna pitanja i nedoumice, kada se bojimo budućnosti, okolnosti. Kada smo suočeni s nerazumijevanjem ljudi, osudama, povredama. Božje „Ne boj se“ zapravo znači „prepusti se meni“, „vjeruj mi“, „imam plan za tvoj život“.

Osjećaj nesigurnosti koji danas dominira u svijetu pa i u našem okruženju dovodi do straha. No, svome narodu Bog poručuje „Ne boj se“. „Što god se dogodilo, ako si moj, ne boj se“.

To ne znači da nikada nećemo biti u strahu, zabrinuti, uplašeni, ljuti možda na okolnosti koje su nas zadesile. Ali upravo u takvim okolnostima Bog ti dolazi i kaže: „Ne boj se“. I svatko tko ima iskustva s Bogom, tko je osjetljiv na Božji govor, Božje djelovanje, doživjet će ovu poruku ohrabrenja kao predivan Božji zagrljaj koji daje sigurnost. Na njega se možemo osloniti i znati da nam ne govori isprazne riječi utjehe već da iza riječi stoji gospodar i upravitelj svih životnih okolnosti.

MOLITVE PROTIV STRAHA I NESIGURNOSTI

Gospode, ti si mi život dao, za mene se žrtvovao i k spasenju pozvao. Priznajem da me puno toga u životu plaši i da se, u ovom nesigurnom svijetu osjećam slab i nerijetko bojim kako za sebe tako i za svoje bližnje.

Pomozi mi da u svakoj takvoj situaciji čujem tvoje ohrabrujuće riječi “ne boj se” i da osjetim tvoj zaštitnički zagrljaj. Neka me uvijek prati spoznaja da si ti iznad svih okolnosti, da si moćan, brižan i da me voliš.

Kada padnem, podigni me, kada sumnjam u tvoja obećanja, daj da te vidim u tvojim djelima i po njima neka moje vjerovanje tebi bude ojačano. I kada moram proći kroz nevolje koje bih radije izbjegao, daj da mi i one budu na blagoslov.

Ojačaj me, oslobodi me straha i pomozi mi da se u potpunosti oslonim na tebe i predam u tvoje očinske ruke. U tvoje ime Kriste molim. Amen. (Autor: Jasmin Milić)

Dragi Bože, moćni Kralju i Spasitelju, dolazim u Tvoju prisutnost i otvaram svoje srce. Priznajem Ti da mi strah neprestano prožima misli. Želi me obmanuti i kontrolirati moje emocije i moje postupke.

Zato Te molim da mi daruješ mir. Neka ovaj strah nestane. Smiri moje misli i emocije i otvori moje srce Tvome miru. Pomozi mi da ne živim u strahu. Otkloni svu tjeskobu koja me muči. Ti si stijena moga života, moja tvrđava i moja snaga kada sam slab.

Pomozi da Ti vjerujem u svakoj situaciji, znajući da držiš budućnost i da sve radiš zajedno za moje dobro.

S Tobom sam jak i zlo mi ne može nauditi. Preuzmi kontrolu, usmjeri moje misli i moje postupke. Pomozi da se odmorim u Tebi i vjerujem Ti dok idem kroz ovaj slomljeni svijet. U Isusovo ime, amen! (Autor: Vinko Kiš)

Zapratite YouTube kanal Molitvena terapija

Odgovori