Ne padaj duhom (ohrabrujuće riječi kada mislimo da smo izgubljeni)

Ne padaj duhom, dušo, ne žalosti se, ne obznanjuj nad sobom konačni sud zbog mnoštva grijeha, ne privlači na sebe oganj, ne govori: „Odbacio me je Gospod od lica Svoga.” Bogu nisu ugodne takve riječi. – Zar onaj koji je pao, ne može i da ustane? Zar onaj koji se odvratio, ne može da se povrati? – Ili ne čuješ kakva je milost Očeva prema izgubljenom sinu?

Ne stidi se povratka, već sa smjelošću kaži: „Ustavši, otići ću Ocu svome!” Ustani i idi.

On će te primiti i neće te prekoriti, i iznad svega će se obradovati tvome povratku. On te čeka; zato se ne stidi i ne skrivaj od lica Božjeg, kao Adam.

Radi tebe se Krist raspeo, zar će te odbaciti? – On zna tko nas ugnjetava; i zna da za nas nema drugog pomoćnika osim Njega jedinoga.
Krist zna da je čovjek bijedan. Ne predaj se očaju i nemaru, kao da si već pripremljen za oganj. Kristu nije utjeha da nas baci u oganj; niti On ima koristi od toga što će nas poslati u bezdan na mučenje.

Ugledaj se na izgubljenog sina; ostavi grad koji te muči glađu. Pristupi i moli milost, i vidjet ćeš slavu Božju. Prosvijetlit će se lice tvoje i obradovat ćeš se u raju veselja.

Slava Spasitelju našemu, Gospodu – Čovjekoljupcu!

Sveti Efrem Sirijac

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori