flying white pigeon near burial vault

Molitva za pročišćenje srca

Molitva za pročišćenje koja je u Knjigu zajedničkih molitava ušla iz Sarum liturgije (11. stoljeće) nalazi se na početku samoga bogoslužja. U njoj molimo da nam Gospodin, koji poznaje sve naše misli i želje, pročisti misli srca, dakle cijelo naše biće, kako bi smo dostojno veličali Gospodina. Možemo je također moliti i na početku naše osobne molitve.

Molitva za pročišćenje moćan je način za početak molitve ili bogoslužja. Podsjeća nas kad dođemo pred Boga da smo ogoljeni. Bog vidi i zna sve što jesmo i što mu donosimo. On zna naše namjere kada dolazimo na bogoslužje. On zna je li naše srce u riječima koje mu govorimo ili su nam misli odlutale.

Molitva traži od Boga da upotrijebi svoj vrhunski uvid i snagu Duha Svetoga kako bi filtrirao naše misli kako bismo mogli ispravno štovati Boga. To je priznanje da ne možemo stvarno štovati Boga na način koji on zaslužuje i zahtijeva bez Njegove milosrdne pomoći.

Također nas podsjeća kakvu vrstu štovanja Bog želi. Savršena ljubav. Ljubav koja je cjelovita. Ljubav koja uključuje naše srce, um i dušu. To je također molitva koji veliča Ime Gospodnje. To je obožavanje koje čini Božji karakter poznatim u cijelom svijetu. Molimo Boga da budemo dostojni ove zadaće. Dostojni nositi Božje ime i dijeliti to ime kroz našu hvalu Njemu. Naše je štovanje takvo da je Božja slava i veličina usađena u one s kojima komuniciramo.

Molitva za pročišćenje srca

Svemogući Bože, pred tobom su sva srca otvorena, sve želje znane i sve tajne otkrivene. Nadahnućem svoga Svetoga Duha očisti nam misli srca, kako bi smo te savršeno ljubili i dostojno veličali tvoje sveto ime; po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

THE COLLECT OF PURITY

ALMIGHTY God, unto whom all hearts are open, all desires known, and from whom no secrets are hid; Cleanse the thoughts of our hearts by the inspiration of thy Holy Spirit, that we may perfectly love thee, and worthily magnify thy holy Name; through Christ our Lord. Amen.

Naslovna fotografija: Pexels

Odgovori