fireworks display above trees

Molitve na kraju godine

“Predobri Bože, na kraju ove godine dolazim ti zahvaliti na svemu što si mi udijelio u njoj. Ponajprije ti zahvaljujem za nebrojene milosti i duhovne darove. Zahvaljujem ti što si mi tolike molbe uslišio, tolike moje zablude popravio i tolikim me rasvjetljenjima, opomenama i duhovnim utjehama obasuo.

Zahvaljujem ti i na milosti vremenitoga života, osobito što si me i ove godine očuvao na životu. Hvala ti za mnoga druga dobročinstva: za zdravlje, sreću, slogu u obitelji, za uspjeh u pothvatima i blagoslov u vremenitim stvarima.

Ti si me, Gospodine, tijekom godine tako divno vodio. Budi i sljedeće godine moja snaga. Daj da ti vjernije služim i što savršenije ispunim tvoju svetu volju pa došlo što mu drago. Ti si uza me, čega da se bojim! U tebe se, Gospodine, uzdam, neću se postidjeti dovijeka! Amen.” (Bitno.net)

Vidi i ovo: Molitva na kraju 2022. godine

Hvala ti dragi Bože što si nas doveo do kraja još jedne godine. Ovo ne uzimamo zdravo za gotovo! Puno ti hvala za tvoju dobrotu, milosrđe, za tvoju beskrajnu ljubav. Hvala ti na daru još jednog dana!

Ponekad se dogode stvari koje za nas jednostavno nemaju smisla. Ali vjerujemo da je čak i usred naših pitanja Bog još uvijek na prijestolju i da SVA MOĆ PRIPADA BOGU. Voliš nas više nego što itko može i više nego što možemo i zamisliti.

Molimo danas za sve koji su diljem svijeta obeshrabreni, zlostavljani, potlačeni, progonjeni, mučeni ili im je uskraćena pravda.

Molimo za sve koji su bolesni tjelesno ili duševno.

Molimo za sve koji su povrijeđeni, prema kojima se loše postupa ili neshvaćeni.

Molimo za sve koji bi mogli odustati iz bilo kojeg razloga. (Ne odustaj!)

Molimo također za sve one koji su na ovaj ili onaj način izgubili voljene.

Molimo te Bože, izliječi svako slomljeno srce, izliječi nas iznutra i izvana, izliječi naše rane i izliječi našu bol.

Pomozi nam da uvijek imamo na umu kako sve možemo po Kristu koji nam daje snagu. (Filipljanima 4,13)

Potičeš nas da nastavimo moliti za druge, i znamo da nas slušaš! Molimo te, zagrli svakoga tko je povrijeđen i sve nas izliječi. Molimo vas da napraviš put tamo gdje se čini da izlaza nema. (Bog će napraviti put!)

~~~

I dragi Gospodine, molim te, nauči nas sve kako da neprestano:

Volimo jedni druge,
Pomažemo jedni drugima,
Služimo jedni drugima,
Štujemo i slavimo Boga u svemu što radimo.

Hvala ti još jednom što si nas sigurno doveo do kraja ove godine!
ZAHVALNI SMO Gospodine!

Tvojom milošću i silnom snagom nastavit ćemo birati radost. Nastavit ćemo birati zahvalnost. Nastavit ćemo vjerovati Bogu i nastavit ćemo gledati na Boga – Bog je vjeran svojim obećanjima i Bog još uvijek sve kontrolira! Amen.


“Prestanite i znajte da sam ja Bog, uzvišen nad pucima, nad svom zemljom uzvišen!!” ~ Psalam 46,11 (challies.com)

Naslovna foto: Pexels

Odgovori