sick man lying on hospital bed

Čovjek koji je čuo da će “danas umrijeti”

Kad sam bio na jednom bogoslužju u sjevernom Texasu, neki je čovjek došao do oltara da prizna Gospodina. Bio je blijed i slab. Izgledao je kao čovjek koji se digao iz mrtvih. Kad je došao da učini svoje priznanje Krista, pitao je: “Mogu li reći riječ?” Rekao sam mu da može.

Okrenuo se prema ljudima i rekao: “Svi me poznajete. Ovdje sam rođen i odgojen.” (Tada je imao već preko četrdeset godina.) Zatim je nastavio: “Sve ove godine znate da sam se oslanjao na svoju moralnost, dobra djela i karakter. Oni koji me znaju od djetinjstva, svjedoci su toga što kažem. Živio sam ispravnim životom; bio sam pošten; plaćao sam račune i ispravno se odnosio prema ljudima. Živio sam najbolje što sam znao. Rekao sam mnogima od vas da je to moja vjera i da će me ona odvesti u nebo.

Slušajte, ljudi, prije približno tri tjedna, liječnik je došao do mog kreveta, pogledao me u lice i rekao: ‘Jime Ragsdale, jesi li sredio kuću?’ Pitao sam: ‘Što time misliš, doktore?’ Rekao je: ‘Mislim, Jime Ragsdale, da ćeš danas umrijeti. Jesi li se spreman susresti s Bogom?’

Kad mi je to rekao, smračilo mi se i okrenuo sam glavu k zidu. Zacrnilo mi se. Sve mi se smračilo kao da je ponoć i ja sam u onom strašnom mraku posegnuo za nečim za što bih se mogao uhvatiti, ali nije bilo ničega.”

Zatim je rekao da je u tom strašnom trenutku zavapio Bogu i rekao: “O, Bože, ako me uslišaš i daš mi još jednu priliku, priznat ću Krista pred svijetom.” A onda je dodao: “Bog je čuo moj vapaj i sad sam ovdje da održim svoje obećanje.” Zatim je rekao: “Slušajte, ljudi, moralnost je dobra za život, ali želim vam reći da kad okrenete lice k zidu, kad se svjetla ugase i vi se suočite sa strašnim mrakom te posegnete za nečim za što biste se pridržali, shvatite da vam je potreban Isus i da vam ništa drugo nije od koristi.”

Slušajte! Jednoga dana stići ćete do kraja. Potrebno vam je spasenje. Potreban vam je Isus.

Autor: Joe Henry Hankins

Izvor: Put života

Naslovna fotografija: Pexels

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori