Molitve za prijatelje

Prijatelj ljubi u svako vrijeme, a u nevolji i bratom postaje. (Mudre izreke 17, 17)

Predobri Bože, molim te, iskaži svoju dobrotu svima koji me zbog tebe ljube, koji se za mene žrtvuju i zbog mene trpe tjelesne i duševne boli. Udjeli snage svima kojima je potrebna tvoja pomoć. Usliši želje onih kojima sam obećao da ću moliti za njih ili za koje sam dužan moliti. Ja ih sve ljubim nebeski Oče jer ih ti ljubiš. Ti si mi ih dao kao braću i sestre u Kristu i želiš da ih ljubim kao što ih ti ljubiš. Pošalji nam svima svoga Svetoga duha ljubavi, da bi smo u slozi ispunili tvoju svetu volju. Amen.

Dobri Bože, donosim ti svoj život, svoje prijatelje i onoga koga ljubim više od ikoga.
Sačuvaj ih od zla i sigurno ih prati na njihovu putu.
Pomozi nam da razlikujemo ono što nas povezuje od onoga što nas dijeli, ono što nas nosi od onoga što nas pritišće,
kada smo jedni za druge i kada to ne možemo biti.
Razbistri nam pogled, učvrsti nam srca, blagoslovi nam prijateljstvo, upravljaj nam korake i daj nam da ostanemo u tvojoj ljubavi.
Amen. (Izvor: Bitno.net)

Molitva da nam Bog podari pravog prijatelja

Bože moj, prijatelju najbolji! Htio bih danas od tebe izmoliti prijatelja kome se uvijek mogu povjeriti, prijatelja koji me uvijek razumije, prijatelja koji mi želi ono najbolje; za prijatelja bih te molio koji zna pomoći da ispravim pogreške, takvog prijatelja koji je oslonac u životu, prijatelja tako dragog koji nikada neće pretraživati moje sjene; prijatelja koji s drugima o meni samo dobro govori, prijatelja koji s tobom prijateljuje i koji svaki dan prepun tebdolazi da obogati mene.

Prijatelja koji je sretan kada mu pružim i najmanji dar; prijatelja kraj kojega se mogu smijati prepunim srcem, prijatelja kraj kojega imam osjećaj da živim vječno. (dr. Tomislav Ivančić)

Molitva za prijatelja koji pati

Dragi nebeski Oče,

Dolazim Ti s boli u srcu. Moj prijatelj, zapravo više od toga – brat ili sestra u Kristu – pati. Jako mi je teško to znati i vidjeti, te se obraćam Tebi koji si naš Liječnik.

Osjećam se bespomoćno i beskorisno dok gledam kako trpi. Volio bih da mogu pritisnuti neku tipku te svaki puta zaustaviti tugu i patnju u svakom ljudskom srcu.

Ipak, znam tko si Ti. Nisi neki daleki Bog. Nisi neki “sijedi starac” koji sjediš na nebeskom prijestolju i samo promatraš naše živote. Sve znaš. Znaš svaku suzu koju smo prolili. Ne samo da znaš sve patnje ovog svijeta, već si i nešto učinio u vezi s tim.

Poslao si svoga Sina na ovaj svijet. Preuzeo je ljudsko tijelo i živio savršenim životom. Doživio je iskušenja, odbacivanje i strah. Živio je u siromaštvu, poznavao je glad, osjećao bol i kušao tugu. Ipak, nikada nije sagriješio. Tada je uzeo kaznu koju smo zaslužili i odnio na križ, gdje su na Njega položeni svi naši grijesi. Patio je za nas, umjesto nas da bismo bili oslobođeni grijeha i smrti. Hvala Ti na tome i hvala Ti što najbolje razumiješ kako nam je u različitim životnim situacijama.

Vapim Tebi, Bogu koji sve zna, Bogu koji ljubi i brine se za svoj narod. Molim Te da ovo razdoblje patnje ne oslabi vjeru moga prijatelja, nego je ojača. Molim da Te upozna na dublji, intimniji način. Molim da se još više pouzda u Tebe i bude ojačan kroz odnos s tobom. Posebno Te molim za ________ (ozdravljenje, utjeha, snagu, strpljenje, mir, pomoć …).

Pomozi mi da budem prijatelj koji uvijek ljubi, oprašta i pomaže. Pomozi mi da slušam i služim. Pomozi mi da govorim evanđeosku istinu. Pomozi mi da ohrabrujem i budem blizu bližnjima na putu kroz život. Sve Te molim u Isusovo ime, amen! (Izvor: Novi.život)

Molitva za ozdravljenje prijatelja

Dragi Bože, imam prijatelja koji je bolestan i koji pati. Ovo je težak period u njegovom životu pa Te molim da budeš s njim (njom). Daruj Mu svoju milost i dotakni ga svojim ozdravljujućim rukama.

Znam, Bože, da Tebi nijedna bolest nikad nije previše da je izliječiš. Nećeš dopustiti da bilo kakva nevolja, bila ona fizička ili duhovna, ostane zauvijek s nama. Uzdam se u Tebe i Tvoju moć da povratiš tijelo i um mog prijatelja u normalu. Proslavi se kroz njegovu bolest da bude svjedočanstvo mnogima koji ne vjeruju u Tebe.

Bože, hvala Ti što si mog prijatelja blagoslovio vještim liječnicima da mu pomognu na putu oporavka. Hvala Ti što si im dao inteligentne umove i suosjećajna srca da služe mom prijatelju za vrijeme njegove bolesti. Nastavi ih blagoslivljati mudrošću i znanjem kako bi mogli dati točne dijagnoze i propisati pravi lijek.

Vjerujem, Bože, da si Ti jedini sposoban učiniti čuda u životu onih koji su bolesni. Kao što si ozdravio hrome, slijepe, gubavce … tako vjerujem da si u stanju pomoći mom prijatelju da ozdravi. Nastavljam se pouzdavati u Tvoje vrijeme. Vjerujem da ćeš odgovoriti na moju molitvu na Tvoj način, onako kako je Tvoja volja. I taj ću odgovor prihvatiti kao najbolji. Sve Te molim u Isusovo ime. Amen! (Izvor: Novi.život).

Naslovna fotografija: pexels

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori