“Ne mogu se nositi ni sa sobom ni s neprijateljem” (Molitva u borbi s grijehom)

Ne mogu se nositi ni sa sobom ni s neprijateljem, Ti mi, Gospode, pomozi. Nitko ne može izliječiti moju bolest, osim Onoga koji poznaje dubine srca.

Koliko puta sam postavljao granice i podizao zidove između sebe i grijeha! Ali moja je misao prešla granice, a moja je volja potkopala zidove, jer granice nisu bile opasane strahom Božjim i zidovi nisu bili utemeljeni na iskrenom pokajanju.

I opet kucam na vrata, da mi se otvore; Ne prestajem tražiti, kako bih mogao dobiti što tražim; i nemam srama tražiti oprost od Tebe, Gospode.

Gospode, Spasitelju moj! Zašto si me ostavio? Smiluj mi se Ti, jedini koji voliš čovjeka. Izbavi me grješnog, Ti – jedini Bezgrešni.

Istrgni me iz blata mojih bezakonja, da ne potonem u njega zauvijek; izbavi me iz ralja neprijatelja koji poput lava ričući, hoće me progutati.

Podigni svoju moć i dođi da me izbaviš. Bljesni munjom, uništi mu snagu snagom svojom, da bi poražen strahom pobjegao od lica Tvoga, jer u njemu nema snage da bi stajao pred tobom i pred licem onih koji Te vole. Čim ugleda znak milosti Tvoje, On Te se boji i od njih se posramljen okreće.

I sada, Vladaru, izbavi me, jer se tebi utječem!

Sveti Efrem Sirijac

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori