Molitva za pravi strah

Često molimo da nas Bog oslobodi od straha. No isto tako možemo moliti za pravi strah, da nam Bog poda strahopoštovanja kako bi smo pazili na naše korake i slijedili Božju volju u svome životu. Evo jedne takve molitve:

Gospodine moj Isuse, daj mi pravi strah u srce. Daruj mi da se više ne plašim pred patnjama, jer ti govori’: “Ne boj se, ja sam s tobom”. No, govoriš i: “Ali bojte se onog koji može baciti tijelo i dušu u pakao”.

Liši me lažnog straja, ljubeznim pouzdanjem u tebe i tvoju pomoć, koju si mi čvrsto obećao i koja stoga nikad ne može izostati.

Ali udijeli mi strah pred grijehom, jer me on izručuje u ruke sotone i može mi zauvijek donijeti prisilno trpljenje u paklu.

Pripravi me stoga sada da uvidim svoje grijehe, da ih još – prije nego bude prekasno – ispovijedim, tražim oproštenje po tvojoj dragocjenoj krvi, obratim se i tada je sotzona izgubio svoje pravo nada mnom.

Učini me tako čovjekom koji podnosi patnju zbog svoga grijeha, koji ima ponizno, otvoreno srce – da postanem dionikom tvoje milosti, na koju sam upućen u teškom vremenu i da mogu nakon patnji ovoga vremena ući u tvoju slavu.

Ja ti vjerujem da ćeš mi pomoći da pobijedim grijeh i strah u snazi tvoga otkupljenja na kojem će imati udio raskajani grešnici, i da te moj život u sramu i patnji, nevolji i smrti slavi.

Iz knjige: Basilea Schlink, Isuse, ojačaj me!

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori