alone man person sadness

Kako moliti u mračnim danima patnje

Svi poznajemo tamne dane nevolje, ako nam je možda uzeta najmilija osoba ili ako moramo prolaziti kroz velika razočaranja, jer nas proganjaju patnje kroz bolest ili osmaljenost, ili duševne i duhovne patnje. U pedeset godina naše misije i u životu u kojem sam hodala s Kristom, doživjela sam takva vremena gdje smo morale naučiti prije svega ne dozvoliti da nas patnje obuzmu, da nas bace na tlo i da nas oslabe u molitvama. — Duh Sveti mi je pokazao da je važno, želimo li nadvladati patnje, da tražimo utočište u molitvi. Važno je sada reći Isusu da se u nj pouzdajem: On će pomoći u mojoj nevolji.

Doživjela sam kako je odlučujuće da zaista vjerujem: Isus je veći od moje nevolje, to znači, on ima moć i sredstva da me izvuče iz moje patnje. Da, moram vjerovati da mi on želi pod svaku cijenu pomoći i uliti balzam u moje neutješeno i ranjeno srce. Tko računa s tim da će mu Bog u najmračnijim danima nevolje poslati utjehu, tko to izmoli u pouzdavajućoj vjeri od njega, taj će to i iskusiti. Nama se događa po našoj vjeri.

Isus stoji uz svakog koji pati. On je tu kao vječni božanski život i dozvoljava da nešto od tog božanskog života, mira i nebeske radosti, teče u naš život. Time se sve mijenja: moje neutješeno srce bit će puno utjehe, puno mira i nebeske radosti.

»U tebi je radost u svim patnjama, o slatki Isuse Kriste!« To je istina koju mogu posvjedočiti. Na osamljenom, patničkom putu doživjela sam da Isus daje puninu svega, da daje svojom ljubavlju najveću radost u srce.

U patnjama bolesti te velikim bolima u nutarnjim patnjama i napastima, iskusila sam, kako je Isusova prisutnost pobijedila i kako sam upravo u tom vremenu bila vodena dublje u zajedništvo s njim. Doživjela sam, kad su mi bile uzete najdraže osobe, kako je Isusova utjeha bila veća od bola moga srca.

To su doživjeli sa mnom mnogi na putu s Isusom i posvjedočili da gledajući unatrag ne bi željeli izgubiti te mračne patničke dane poradi njihovog posebnog blagoslova, koji nam se otvara upravo u molitvi.

Zato, kada moliš u mračnim patničkim danima: “Predajem Gospodinu svoje putove, On će voditi na dobro”, i ti ćeš doživjeti da će ti on pomoći i utješiti te.

Basilea Schlink iz knjige: “Moja molitva” (UPT, Đakovo 1998.)

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

 

Odgovori