alone man person sadness

Molitva u patnji

Kako moliti u patnji, kada prolazimo kroz tamne dane nevolje, suza, očaja i beznađa?

Svi poznajemo tamne dane nevolje, ako nam je možda uzeta najmilija osoba ili ako moramo prolaziti kroz velika razočaranja, jer nas proganjaju patnje kroz bolest ili osmaljenost, ili duševne i duhovne patnje. U pedeset godina naše misije i u životu u kojem sam hodala s Kristom, doživjela sam takva vremena gdje smo morale naučiti prije svega ne dozvoliti da nas patnje obuzmu, da nas bace na tlo i da nas oslabe u molitvama. — Duh Sveti mi je pokazao da je važno, želimo li nadvladati patnje, da tražimo utočište u molitvi. Važno je sada reći Isusu da se u nj pouzdajem: On će pomoći u mojoj nevolji.

Doživjela sam kako je odlučujuće da zaista vjerujem: Isus je veći od moje nevolje, to znači, on ima moć i sredstva da me izvuče iz moje patnje. Da, moram vjerovati da mi on želi pod svaku cijenu pomoći i uliti balzam u moje neutješeno i ranjeno srce. Tko računa s tim da će mu Bog u najmračnijim danima nevolje poslati utjehu, tko to izmoli u pouzdavajućoj vjeri od njega, taj će to i iskusiti. Nama se događa po našoj vjeri.

Molitva u patnji

Isus stoji uz svakog koji pati. On je tu kao vječni božanski život i dozvoljava da nešto od tog božanskog života, mira i nebeske radosti, teče u naš život. Time se sve mijenja: moje neutješeno srce bit će puno utjehe, puno mira i nebeske radosti.

»U tebi je radost u svim patnjama, o slatki Isuse Kriste!« To je istina koju mogu posvjedočiti. Na osamljenom, patničkom putu doživjela sam da Isus daje puninu svega, da daje svojom ljubavlju najveću radost u srce.

U patnjama bolesti te velikim bolima u nutarnjim patnjama i napastima, iskusila sam, kako je Isusova prisutnost pobijedila i kako sam upravo u tom vremenu bila vodena dublje u zajedništvo s njim. Doživjela sam, kad su mi bile uzete najdraže osobe, kako je Isusova utjeha bila veća od bola moga srca.

To su doživjeli sa mnom mnogi na putu s Isusom i posvjedočili da gledajući unatrag ne bi željeli izgubiti te mračne patničke dane poradi njihovog posebnog blagoslova, koji nam se otvara upravo u molitvi.

Zato, kada moliš u mračnim patničkim danima: “Predajem Gospodinu svoje putove, On će voditi na dobro”, i ti ćeš doživjeti da će ti on pomoći i utješiti te.

Basilea Schlink iz knjige: “Moja molitva” (UPT, Đakovo 1998.)

Molitva u patnji

Razumijem da ste ponekad toliko zaglavljeni u svojoj situaciji i toliko vam je teško da ne znate što reći. U nastavku je molitva koji će vam pomoći kada toliko patite da ne možete pronaći riječi.Nebeski Oče, ne razumijem zašto moja patnja traje toliko dugo, ali znam i vjerujem da imaš mnogo veći plan. Ne moram znati ili razumjeti veliku sliku, samo mi je potreban sljedeći korak u Tvom savršenom planu. Molim da me vodiš u svakom danu, jer bez Tvoga Duha ne mogu nositi sve terete.

Bit ću iskren i priznati da sam slomljen, umoran i ne mogu se sam boriti. Molim za Tvoju milost: da me nosiš kada ne mogu učiniti korak dalje. Molim za odmor u Tvojim rukama. Bože, hvala što me nikada nisi prepustio samo trpljenju. Hvala što si se ranije pobrinuo za ono s čime se nisam mogao nositi i što si riješio moje teške situacije. Učiniti to opet! Otvori moje srce onome što želiš da naučim i pomozi mi da strpljivo podnesem ovu patnju, kako bih Te mogao proslaviti.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

 

Odgovori