Kristove zapovijedi – lagane ili teške?

Isus je rekao da se ljubav prema njemu očituje u držanju njegovih zapovijedi (Ivan 14, 15). Ivan nam kaže da zapovijedi Kristove nisu teške (1 Ivanova 5,3).

No, jesu li doista njegove Zapovijedi lagane? Ili ipak Isus od nas traži više nego li je to tražio starozavjetni zakon? O tome više poslušajte u priloženoj propovijedi.

»Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš. Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?

Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« (Mt 5, 38-48)

Poslušaj propovijed i zaprati fb stranicu ovdje.

Vidi još:

Odgovori