Bivša transrodna osoba: “Isus mi je spasio život, bio sam izgubljen!”

Oli je mladi Britanac, veoma poznat javnosti preko društvenih mreža, koji je pod uticajem vlastite krize identiteta, presije medija, određenih lobija i lažnih prijatelja odlučio da postane transrodan. Obavio je preko 50 plastičnih operacija diljem svijeta. Tijekom jedne umalo je izgubio život. “Bio sam sretan nekoliko mjeseci nakon operacija, a onda bih utonuo u prazninu i shvatio da ni to nije dovoljno da volim sebe. Bio sam izgubljen….

Priznaje da je tijekom svoje “transformacije tijela” imao veliku potporu raznih lobija, međutim kada je shvatio ispraznost i neuspjeh svog životnog cilja i okrenuo se Gospodinu, ti isti ljudi su mu okrenuli leđa, prijetili mu i psovali ga na društvenim mrežama. Kaže: “Nisam razmišljao o tome koliko sam povrijedio svoje roditelje, samo sam razmišljao o tome kako bih trebao izgledati na određeni način i kako to postići.” Borio sam se s krizom identiteta, a lažni prijatelji su me natjerali da shvatim koliko sam bio u krivu. Ni sam ne znam kako sam počeo dublje razmišljati o tome koliko sam boli nanosio svojim bližnjima i pratiteljima kojima sam trebao biti dobar primjer”, svjedoči Oli.

Transrodna osoba – “Počeo sam ići u crkvu”

“Imao sam mnogo neprospavanih noći i tako sam počeo ići u crkvu. Želio sam pokušati promijeniti svoj život jer sam shvatio da može biti samo gore ako ovako nastavim. Moram napomenuti da za ljude koji se ipak predomisle i prestanu biti transrodni nema podrške nigdje. Stoga sam odlučio biti im podrška i dati im glas. Ima toliko 18-godišnjaka, pa čak i mlađih, koji postaju transrodni i pokaju se i žele se vratiti svom izvornom prirodnom spolu. Znam kroz što prolaze i želim im pomoći kroz svoju platformu i dati im do znanja da nisu sami i da nas Bog sve voli. Svi smo mi Božja stvorenja bez obzira na to kako izgledamo.

Kroz to nevjerojatno putovanje vjere, pronašao sam snagu da prihvatim sebe kakav jesam što je odigralo veliku ulogu u preokretu mog života. Razgovarajući s vjernicima i svećenicima u crkvenoj zajednici doznao sam puno o Isusovim djelima. Uvijek je iskazivao milosrđe i najgorim grješnicima i tome je poučavao ljude. Uvijek je pomagao, npr. kod gubavaca kojima nitko nije htio prići, rado im je pomagao…

Čak i kad je netko bio loš prema Njemu, On bi uvijek uzvratio dobrim. To je imalo veliki utjecaj na mene i odlučio sam prestati s plastičnim operacijama koje su opasne po život, bolne su i besmislene i pokušati pomoći onima koji trebaju pomoć, a nemaju svog predstavnika na društvenim mrežama koje su danas iznimno utjecajne jer znam kroz što prolaze.,,

Odgovori