glory to god book

Anketa – 86% Amerikanaca misli da je nacija u moralnom padu

Prema nedavnom istraživanju Američkog biblijskog društva, velika većina stanovnika SAD-a priznaje da je nacija u moralnom padu, navodi web stranica Christian Headlines.

To je mišljenje 86% odraslih Amerikanaca, a njih 26% za ovaj pad krivi “nedostatak pozitivne uključenosti roditelja u životu djece”.

Otprilike svaki četvrti odrasli ispitanik (23%) to pripisuje “negativnom utjecaju medija, filmova ili glazbe”, a 16% je uvjereno da je problem u “nezdravoj ovisnosti o društvenim mrežama”. Još 14% ispitanika smatra da je razlog pada “nepoštivanje Biblije kao duhovnog i moralnog vodiča”. 13% ispitanika je uvjereno da je problem “negativan utjecaj vlasti u zemlji”.

Autori studije u priopćenju navode da se gotovo svi odrasli Amerikanci, “bilo sljedbenici raznih religija ili potpuno nevjernici”, slažu da je društvo u stanju moralnog pada. “Ali oni se ne slažu oko toga u čemu je problem”, stoji u izvješću.

„Nedostatak pozitivnog primjera roditelja, glazbe, društvenih mreža – sve to može pogoršati problem, ali postoji jedna točna dijagnoza koju su ispitanici koji vjeruju jednoglasno postavili. Oni koji poznaju i vole Bibliju razumiju njenu snagu kao nepromjenjivog moralnog vodiča. Oni vide moralni pad u zemlji paralelno s padom interesa za Sveto pismo među Amerikancima. Dakle, može li se ovaj negativni proces usporiti, zaustaviti ili čak preokrenuti obraćanjem više pažnje na Sveto pismo? Očito će se mnogi složiti s ovom tezom”, navode autori izvješća.

Osim toga, prema Američkom biblijskom društvu, već drugu godinu zaredom, samo 39% odraslih Amerikanaca otvara svoje Sveto pismo za samostalno čitanje izvan crkve barem 3-4 puta godišnje. U 2021. godini udio takvih osoba među odraslim stanovništvom SAD-a bio je 50%.

Ali dobra vijest je da 63 milijuna odraslih Amerikanaca koristi Bibliju “sam izvan bogoslužja” barem jednom tjedno.

Izvor: ipostas.com

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori