Slavimo te što si nam vrijeme produljio (Jutarnja molitva)

Milostivi i milosrdni Bože, Oče svega što se djecom zove na nebu i na zemlji; dolazimo k Tebi u ovaj jutarnji sat, da s Tobom razgovaramo. Neka ti omili žrtva usana naših i hvala srca našega. Tebi, koji si svjetlo i spas naš i danju i noću, neka bude slava i hvala.

Tvoje oko je bdjelo nad nama u prošloj noći, štićeni tvojom moći nije nam se dogodilo nikakvo zlo. Ti si nas okrijepio u slatkom snu i daješ nam sad novu snagu da Tebi možemo služiti i poslove našeg zvanja obavljati. Slavimo sveto Tvoje ime, što si naše vrijeme milostivo produljio. Gospode, mi smo nedostojni Tvoga milosrđa i vjernosti, koje si nam do ovoga časa iskazao. Ne odbaci nas ni u buduće pred svetim Tvojim licem i ne uskrati nam milosti svoje.

O Bože, rasvijetli nam Ti um naš, da možemo raspoznati što je dobro a što je zlo. Sačuvaj nas od grješnih misli i djela, da srca naša budu čista i sveti hram Duha Svetoga. Sačuvaj jezik naš od zlih riječi i daj da imamo čistu savjest pred Tobom i pred svim ljudima.

O nebeski Oče! Prati nas i danas na svakom koraku i u svakom djelu našega zvanja i neka blagoslov Tvoj počiva na nama i radu našem. U ime svetog Tvog Sina molimo te. Amen.

Iz Pjesmarice na porabu ref. kršćanima, Tordinci 1921.

Odgovori