Luteranska pastorica predvodila “vjerovanje” u nebinarnog Boga, Isusova dva Oca…

Luteranska crkva u Minnesoti recitirala je, umjesto tradicionalnog Nicejsko-carigradskog vjerovanja, “sjajno vjerovanje” (Sparkle Creed) o “nebinarnom Bogu” i Isusova “dva oca” tijekom svoje nedjeljne službe, prema snimci prijenosa uživo na YouTubeu.

Pastorica Edina luteranske crkve, Anna Helgen zatražila je od vjernika da ustanu “tjelom ili duhom” kako bi “ispovjedili svoju vjeru” u “sjajno vjerovanje”, prema snimci. Crkva je nastavila pjevati izjavu vjere u “nebinarnog Boga” i u Isusa Krista, “koji je imao dva oca”.

“Vjerujem u nebinarnog Boga, čije su zamjenice u množini. Vjerujem u Isusa Krista, njegovo dijete, koje je nosilo nevjerojatnu tuniku, imalo dva oca i svakoga je doživljavalo kao Božju djecu”, recitirala je crkva. “Vjerujem u duha duge koji razbija našu sliku jedne bijele svjetlosti i prelama je u dugu raskošne raznolikosti. Vjerujem u crkvu svagdašnjih svetaca, brojnu, kreativnu i otpornu kao zakrpe na … poplunu. Čije su noge u blatu i čije oči u čudu gledaju u zvijezde. Vjerujem u poziv svakome od nas da ljubav je ljubav, zato voljeni, ljubimo. Vjerujem, Bože slavni, pomozi mojoj nevjeri, Amen.”

Helgen je zatim vodila molitve “široke i inkluzivne ljubavi” za opstanak populacije medonosnih pčela i “klimatsku pravdu”… . Crkva se također molila za nadolazeći Pride festival, za “sve LGBTQIA+ vođe” i za one koji su se osjećali isključenima zbog svog “spola, rase, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, nacionalnog podrijetla ili bilo koje druge ljudske razlike”.

Ovaj primjer nažalost također potvrđuje kako se mnoge liberalne protestantske crkve (a u posljednje vrijeme je takvih inicijativa i u rimokatoličkim krugovima) zalažu za nebiblijska učenja i praksu, čime odlaze u otpad od kršćanskog pravovjerja.

Odgovori