Anglikansko-luteransko zajedništvo

Anglikansko-luteransko zajedištvo u Latviji

Pravovjerni anglikanci i luterani uspješno održavaju anglikansko-luteransko zajedništvo.

Anglikansko-luteransko zajedištvo u Latviji

Predsjedavajući biskup Reformirane episkopalne crkve SAD-a i biskup ordinarij Hrvatske Ray Sutton i primas Anglikanske crkve Sjeverne Amerike, Foley Beach, sudjelovali su u proslavi 30. obljetnice nadbiskupa Janisa Vanagsa Luteranske crkve Latvije, u katedrali u gradu Rigi.

Ovoj svečanosti nazočili su luteranski biskupi i nadbiskupi iz Latvije, Estonije i Litve.

Latvijska evangelička crkva sastoji se od tri biskupije (Riga, Liepāja i Daugavpils) s 300 župa, 136 svećenika i 86 evanđelista. Statistike koje je prikupilo latvijsko Ministarstvo pravosuđa pokazuju da je crkva 2014. imala 712 530 članova, od kojih su 43 000 aktivni vjernici.

Vidi i ovo: Ekumenski susret evangelika i anglikanaca u Latviji

Tradicionalni Reformirani episkopalci, u koje spada i Protestantska reformirana kršćanska crkva u Hrvatskoj, aktivni su u ekumenskom dijalogu sa srodnim crkvama u cilju uspostave punog zajedništva. Jedan takav značajan susret zbio se u Wittenbergu u Njemačkoj d 28. do 31. listopada 2019. na kojem je sudjelovao i biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr.sc. Jasmin Milić.

Vidi i ovo: Ekumenski susret anglikanaca i luterana u Wittembergu

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori