Arene Ibraheam Sheata

Otmica kršćanke Arene Ibraheam Sheata u Egiptu

Austrijska humanitarna organizacija “Kršćani u nevolji” traži potporu za peticiju kojom poziva egipatske vlasti da ih intenzivno pronađu Arene Ibraheam Sheata koja je oteta.

Arene Ibraheam Sheata

Krajem siječnja u Egiptu je oteta kršćanska studentica. Postojala je i još uvijek postoji jaka sumnja da će biti prisiljena na brak nakon što su je preveli na islam. Austrijska nevladina organizacija “Crkva u nevolji” već je u veljači izvijestila o slučaju i pozvala medije, političare i civilno društvo na prosvjed kod egipatskog veleposlanstva u Austriji i traženje intenzivnih napora za spašavanje otete djevojčice.

Glavni tajnik “Crkve u nevolji” Elmar Kuhn sada je ponovio ovaj apel novinskoj agenciji Katpress i pozvao na potpisivanje odgovarajuće peticije. “Naši trenutni napori mogu spasiti studentičin život i spriječiti planiranje daljnjih otmica.” Predsjednik Asis Abd al-Fattah as-Sisi također je zamoljen da aktivira sigurnosni aparat svoje vlade kako bi zaštitio svoje stanovništvo. Predanost Egipta za jednaka prava kršćana i muslimana mora biti i primjerom potvrđeno.

Arene Ibraheam Sheata (20) studira medicinu na Sveučilištu Assiut. Mlada Koptkinja oteta je ispred sveučilišta. Policijska istraga je tek dobila na zamahu nakon međunarodnog pritiska, rekao je Kuhn. Sada ima više konkretnih tragova o njenom mogućem boravištu.

Assiut je grad u središnjem Egiptu s oko pola milijuna stanovnika. Teško da bilo koji drugi grad u Egiptu ima tako visok udio kršćana kao Assiut. To je oko 40 posto. Kuhn: “Ako se takva otmica radi prisilnog obraćenja dogodi čak i u gradu kao što je Assiut s vrlo velikom kršćanskom populacijom, tada kršćanske djevojke više nisu sigurne bilo gdje u Egiptu.”

Izvor: kathpress.at

Odgovori