Godišnja skupština Svjetskog molitvenog dana (SMD)

Svjetski molitveni dan Hrvatska (SMD)  međunarodni je kršćanski pokret žena (WDP) raširen u preko 180 zemalja širom svijeta, koji ujedinjuje žene u ekumenskoj molitvi već 130 godina. Svake godine prvog petka u ožujku molimo za potrebe jedne zemlje, a ove godine to je bila zemlja Surinam u Južnoj Americi.

Bog nas poziva u zajedništvo s njim i sa sestrama i braćom u cijelom svijetu i kroz ovu molitvu pokazujemo suosjećanje sa svima koji su u potrebi, a zahvaljujući prikupljenim milodarima djelujemo i pomažemo u  lokalnoj zajednici.

Svjetski molitveni dan prisutan je u Hrvatskoj već 20 godina i obilježava se u Zagrebu, Osijeku, Vukovaru, Bjelovaru, Vinkovcima i Rijeci. SMD potiče ekumenizam i zajedništvo svih kršćanskih denominacija u RH.

IMG-f101d3e9fadffa658cc0bd784afb5763-VNa godišnjoj skupštini SMD-a održanoj u Đakovu 10.11.2018. iznijeli smo izvješća o radu svih ogranaka kao i o četiri projekta koje je Udruga uspješno provela. Predsjednica Senka Šestak Peterlin govorila je o budućim planovima za 2019. godine  kada se planira izdavanje monografije o radu Udruge u proteklih 20 godina. Na kraju godišnje skupštine predstavili smo knjigu naše članice Ljiljane Matković Vlašić Blago Mirotvorcima.

Lidija Obad

  • IPA
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s