vjerujte evanđelju

“Obratite se i vjerujte evanđelju.” (Nedjeljno evanđelje)

Isus je nastavio naviještati poruku koju je naviještao i Ivan Krstitelj: “Obratite se…”

Treća nedjelja kroz godinu (B)

ČITANJA:
Jon 3,1-5.10; Ps 25,4b-7bc.8-9; 1Kor 7,29-31; Mk 1,14-20

Obratite se i vjerujte evanđelju

vjerujte evanđelju

Približilo se kraljevstvo Božje; obratite se i vjerujte evanđelju!

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

Pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: »Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!« Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim.

Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim. (Mk 1,14-20)

Duhovna misao

Obraćenje – promjena smjera zapravo je srž onoga što vjerujemo o pokajanju. Pokajanje nije samo žaljenje, već promjena. Isus to jasno naglašava kada kaže: idi i ne griješi vise.

Na to nas poziva Isus kada kaže: Obratite se!

Obraćenje, kao promjena, kao stalno propitivanje vlastita života, odnosa s Bogom, s bližnjima, prema vrijednostima jest proces koji nas prati tijekom cijeloga našega kršćanskoga života. Bilo bi idealno da se jednom promijenimo, da nakon toga nikada više ne zgriješimo te spoznamo sve vrijednosti života. Ali svi mi dobro znamo da to nije baš tako. Suočavamo se iznova s vlastitim slabostima, grijesima, promašenim ciljevima i sl.

No, Bog ne odustaje od nas. Iznova nas poziva da se mijenjamo, da napustimo sve ono što nas sputava na putu do cilja. Zato je važno da budemo u stalnom odnosu s Bogom, u molitvi, u čitanju njegove Riječi, po redovitim bogoslužjima, u prepoznavanju Božjega govora kroz okolnosti. Bog kada govori, kada djeluje, on govori u cilju da se obratimo, da s pokajemo, da se mijenjamo… (Cijelu propovijed vidi ovdje).

Vidi i ovo: Obrati se i vjeruj u radosnu vijest

Molitva dana

Gospodine, udjeli nam milost da spremno odgovorimo pozivu Spasitelja našega Isusa Krista, te svim ljudima naviještamo Radosnu vijest njegova spasenja, kako bismo mi i svi, na cijelim svijetu mogli uočavati slavu njegovih čudesnih djela, koji živi i kraljuje s tobom i Duhom Svetim, jedan Bog, u sve vjeke vjekova. Amen. (BCP).

Video poruka

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori